Ministeerium: Tartu–Riia reisirong läheb liiga kalliks maksma (4)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu vaksali esimesel perroonil seistes võib küll igatsedes vasakule vaadata, kuid aeg aina läheb ja Riiast Tartusse ei tule rongi lähemal paaril aastal, ning pole kindel, kas siiski.
 
Tartu vaksali esimesel perroonil seistes võib küll igatsedes vasakule vaadata, kuid aeg aina läheb ja Riiast Tartusse ei tule rongi lähemal paaril aastal, ning pole kindel, kas siiski.  Foto: Sille Annuk

Kuigi Eesti ja Läti president olid eelmisel nädalal Tartus pressikonverentsi andes veendunud, et Tartu ja Riia rongi käima panemiseks on tarvis vaid poliitilist otsust, ei ole Eesti majandusministeeriumi spetsialistid ja ka ASi Eesti Raudtee esindajad sama meelt. Põhjendus: see on liiga kallis ega lähe kokku meie riigi kliimaeesmärkidega.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teede- ja raudteeosakonna juhataja Ain Tatter teatas, et Eestis puudub selle liini käikupanekuks vajalik veerem. Kõiki Elroni elektri- ja diiselronge on vaja Eesti-sisestel liinidel ning uute reisirongide soetamist Tartu ja Riia vahelise otseühenduse teenindamiseks ei ole kavandanud kumbki riik.

Erinevad eesmärgid

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles