Kolm tartlast sattusid kelmide küüsi

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Kelmidel õnnestus pangakontodelt kätte saada tuhandeid eurosid.
Kelmidel õnnestus pangakontodelt kätte saada tuhandeid eurosid. Foto: Arvo Meeks

Politseile laekus sel nädalal taas teateid kelmidest, kes olid pettusega saanud ligi pangakontodele ning võtnud võõrastelt kontodelt raha. 

Möödunud kolmapäeval sai Tartus elav naine telefonikõne väidetavalt pangatöötajalt, kes väitis, et naise arvelduskontol toimuvad kahtlased tehingud ning nende peatamiseks tuli naisel sisestada oma Smart ID-koodid. Naine seda ka tegi ning avastas siis, et tema kahelt kontolt oli kadunud 4000 eurot. 

Sarnase skeemiga jäi reedel 1350 eurost ilma üks Tartu mees, kellele helistas väidetav Swedbanki töötaja ning teatas, et tema kontol toimuvad kahtlased tehingud, mille peatamiseks ning uue turvalise arvelduskonto loomiseks paluti mehel edastada oma autentimiskoodid. Mees need helistajale ka andis ning avastas hiljem, et tema kontolt on raha kaduma läinud.

Politsei poole pöördus ka Tartus elav naine, kes soovis Facebooki vahendusel robottolmuimejat soetada. Naine tasus müüjale mitmel korral ja erinevatel ettekäänetel ühtekokku 675 eurot, kuid tänini ei ole ostetud toodet kätte saanud. Ka ei ole müüja talle raha tagastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles