Järgmisel kolmapäeval leiab aset «Elva ehmatus»

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: GERTHRUD GRENTS / Sakala

Järgmisel kolmapäeval, 17. novembril korraldavad Eesti Raudtee, Lõuna päästekeskus, Lõuna prefektuur, Tartu kiirabi, Elva vallavalitsus, Operail ja paljude teised ametiasutused Elva Side tänava raudteeülesõidu piirkonnas õppuse, et harjutada tegutsemist raudteeõnnetuse korral.

Õppus toimub 17. novembril kell 8–14.30 Elvas Side tänava raudteeülesõidu piirkonnas ning sealne raudtee ülesõidukoht on suletud kell 9–14.30. Ümbersõit korraldatakse Elva linna Puiestee tänava Kalme raudteeülesõidu kaudu.

Õppusel mängitakse läbi päästemeeskondade tegutsemine kaubarongi ja kahe sõiduauto kokkupõrke puhul raudtee ülesõidukohal.

«Eelkõige on oluline harjutada ametkondade koostööd ning tegevust kaubavagunitest lekke peatamiseks, samuti paljude traumahaigete käsitlemist raudteeõnnetuse puhul ning vajaduse korral kohalike elanike evakueerimist. Selleks, et olukord oleks võimalikult reaalne, kaasatakse juhtumi läbimängimiseks Operaili kaubavedur ja meeskond,» kommenteeris Eesti Raudtee turvajuht Marius Kupper. Peale selle osalevad õppusel Eesti Raudtee tuletõrjerongi vagunid ning keskkonnaamet, kes harjutab keskkonnareostuse vältimist.

Juba õppuse ettevalmistuse käigus korraldas Eesti Raudtee Tartu päästepiirkonna kõigile neljale vahetusele, nende hulgas ka Elva komandole, tsisternvagunite lekete sulgemise õppepäevad. Samuti korraldati raudteeõnnetustele reageerimiseks vajalikud õppepäevad ka kiirabile ja politseile. «Selliste õppuste korraldamine erinevates Eesti paikades on olnud pikk traditsioon ning on tõestanud oma vajalikkust – eelkõige annavad osalised endast kõik, et õnnetusi raudteel ei juhtuks, aga kui peaks juhtuma, oleme ühiselt valmis kiiresti olukordi lahendama,» lisas Kupper.

«Meil on hea meel, et seekordne raudteeõnnetuse õppus korraldatakse Elva linnas, sest see annab kõikidele osalisetele väga hea võimaluse saada kogemusi, kuidas sellistes olukordades tegutseda ja kontrollida väljatöötatud reageerimisplaanide toimivust,» ütles Elva valla kriisikomisjoni liige Mikk Järv.

Kohalikel elanikel palutakse arvestada õppusest tingitud ümberkorraldustega ning kasutada 17. novembri päeva esimeses pooles Puiestee tänaval asuvat Kalme raudteeülesõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles