Vanemuise oma black box jääb siiski kaugeks unistuseks

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
«Selle koha peal peaks minu asemel seisma Paavo Nõgene,» ütles Toomas Peterson, kes töötas enne teatrijuhiks saamist Vanemuises finantsjuhina. Just Nõgene oli see, kes black box’ile mäenõlvale omal ajal teatrit mitte varju jätva asukoha valis.
«Selle koha peal peaks minu asemel seisma Paavo Nõgene,» ütles Toomas Peterson, kes töötas enne teatrijuhiks saamist Vanemuises finantsjuhina. Just Nõgene oli see, kes black box’ile mäenõlvale omal ajal teatrit mitte varju jätva asukoha valis. Foto: Margus Ansu

Pea 15 aastat tagasi hakkas toonane Vanemuise teatri juhtkond oma suure mängumaja juurde mäenõlvale kavandama black box’i tüüpi saali, mis pidanuks valmima 2011. aastal. Korraldati isegi arhitektuurivõistlus ning valiti võidutöö. Saal on aga tänini tegemata. Põhjus: raha.

«Minu ajal jäi see mõte ühel hetkel seisma ja paremaid aegu ootama,» ütles Vanemuise endine juht Toomas Peterson.

Nüüdne teatrijuht Kristiina Alliksaar andis mõista, et paremaid aegu tulnud ei ole ning saali ehitamisega aktiivselt ei tegeleta. «On küll olemas detailplaneering, mis ka Vanemuise krunti puudutab, kuid kui see kunagi käiku peaks minema, tuleb nagunii korraldada uus konkurss,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles