Tartu jõululinn naaseb uisuväljaku, akvaariumite, luulepanga ja jäätisepaviljoniga (1)

Tartu Postimees
Copy
Uisutajad raeplatsi uisuväljakul.
Uisutajad raeplatsi uisuväljakul. Foto: Margus Ansu

Teist hooaega järjest rajab Tartu linn Raekoja platsile 1000-ruutmeetrise uisuväljaku, mille ehitustööd algavad sel kolmapäeval. Koos uisuväljakuga kerkib raeplatsile ka traditsiooniline valgusküla, mis valmib esimeseks advendipühapäevaks. Jõulukuusk jõuab kesklinna 16. novembril.

Valguskülla tulevad kohvi- ja piparkoogimüüjad, saanisõidud ja ponid, klassikaks saanud põhumaja, (multi)filmipaviljon, tulepajad ja puidust loomakarussellid.

Uute paviljonidena lisanduvad Eesti maaülikooli limnoloogiakeskusega koostöös rajatav akvaariumimajake, milles elavad kalad Eesti jõgedest ja järvedest, jäätisepaviljon, luulepank ehk automaat, mis väljastab sularaha asemel luuletusi, Tartu tervishoiukõrgkooli paviljon ning Tartu ülikooli Tartu observatooriumi marsikulguri majake. Oma klaaspaviljoni sisustavad teatrikunstnik Laura Pählapuu, kunstnik ja disainer Martin Rästa ning arhitektuurikooli Tartu haru lapsed.

Valgusküla paviljonid ootavad tartlasi ja linna külalisi pühadeaega veetma 28. novembrist 9. jaanuarini. Uisuväljak «Suudlevate tudengite» purskkaevu ümber jääb nagu esimeselgi hooajal avatuks veebruari lõpuni.

Programmis on plaanis mitmed üritused, mille toimumine sõltub koroonaviiruse leviku olukorrast ja riiklikest piirangutest.

Jõululinna ehitustöödel on vabatahtlikena abiks NATO liitlaste lahingugrupi 33. soomuspioneeride kompanii ohvitserid. Lisaks tegutsevad ehitusplatsil spetsialistid Soomest, Tartu kutsehariduskeskuse ja kaitseväeakadeemia noored ning OÜ Giga Investeeringud ja ASi Ehitustrust töötajad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles