Lood argipäeva jaburustest peletavad sügiskaamost

, teatrikriitik
Copy
Vaatajate ees on näitlejad Ekke Hekles (vasakult), Jan Ehrenberg, Elise Metsanurk ja Martin Kork.
Vaatajate ees on näitlejad Ekke Hekles (vasakult), Jan Ehrenberg, Elise Metsanurk ja Martin Kork. Foto: Gabriela Urm/Tut

Kui paluksin teil meenutada mõnd teiega hiljaaegu juhtunud lugu, siis mis see oleks? Oleme inimestena lakkamatult lugudest ümbritsetud. Märkamatult muutub iga mööduv hetk ajapikku osaks loost, mida endaga kaasas kanname. Esialgu tühisena paistvad juhtumised võivad ajapikku laagerdudes muutuda väärtuslikeks lugudeks. Kõige selle argipäevas esmapilgul vähetähtsa juurde Tartu Uue Teatri «Lood» vaataja viia kavatsebki.

Renate Keerdi lavastused, mida on Tartu Uue Teatri põrandal mängitud juba mitmetel hooaegadel, kütkestavad publikut ikka ja jälle oma eheduse ja leidlikkusega. «Lood» on sanuti nagu Keerdi varasemadki lavastused saanud innustust olmest, märkamatutest argihetkedest.

Lavastajal on olnud silma neid loo potentsiaaliga hetki tähele panna, käsitöölise vilumusega lood lavastajapintsettidega lahti harutada ning siis publiku silme all need taas üheks suureks kihiliseks puntraks kokku siduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles