Soojatootja Margo Külaots: hinna kohta ei saa kunagi vekslit välja anda

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Gren Eesti juhatuse esimees Margo Külaots juhib tähelepanu, et Tartus pole kaugkütte hind juba kümme aastat tõusnud, üksnes langenud.
Gren Eesti juhatuse esimees Margo Külaots juhib tähelepanu, et Tartus pole kaugkütte hind juba kümme aastat tõusnud, üksnes langenud. Foto: Margus Ansu

Tavatsetakse öelda, et kõrgetes energiahindades on süüdi rohepööre, kuid Margo Külaots, kes juhib Tartus ja Pärnus kaugkütteäri, kinnitas, et kui kaugküttes oleks neis linnades kümmekond aastat tagasi rohepööre tegemata jäänud, oleks kütmine veel kallim kui Tallinnas uute hindadega. Tartus ja Pärnus on viimasel kümnel aastal küttehinnad langenud ning ka praegu pole märke vastupidisest.

Fortumi Baltimaade soojaäri, mis Eestis tähendas Tartut ja Pärnut, ostis Šveitsi investeerimisfirma Partners Group peakorteriga Zugis. Kaugekütte osas omanikuvahetus suunamuutust ei tähenda, kinnitas juunist uue nimega Gren Eesti juht Külaots: «Tahame olla keskkonnateadlikud ja otsida uusi lahendusi.»

Üks uutest ärisuundadest on pakkuda tööstusettevõtetele rätsepatööna energialahendusi, ka senisest kaugküttevõrgust eemal. «Paljud tehased kasutavad auru, vaatame, kas tuleb katel ehitada, panna soojuspumpasid, päikesepaneele. Suures osas on tööstusettevõtted keskendunud oma tugevatele külgedele, energiateenuseid ostavad sisse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles