Isadepäev toob ERMi otsimismängu ja pärandusejahi

Tartu Postimees
Copy
Eesti Rahva Muuseumi hoone Raadil.
Eesti Rahva Muuseumi hoone Raadil. Foto: Sille Annuk

Isadepäev toob eesti rahva muuseumisse tegevust tervele perele: väiksematele otsimismängu ja suurematele pärandusejahi. Avatud on püsi- ja külalisnäitused, muuseumi pood ja restoran.

Isadepäeval on eesti rahva muuseumi eesti püsinäitusele «Kohtumised» peidetud hulga õnnetoovaid märke – kahaksakandasid, mida on vahva üheskoos üles otsida. Seda, kas otsija on kõik märgid üles leidnud, saab kontrollida muuseumi infoletis. Sobiva vastuse eest saab suu magusaks.

Pisut suuremaid muuseumihuvilisi ootab ristsõna «Pärandusejaht. Otsimismäng muuseumis», mis kutsub otsima kadunud pärandust. Pärandusejaht saab alguse sellega, et ühel päeval tulevad uurija Kallase detektiivibüroosse härra Mannineni pärijad. Nimelt on härra testamendis kirjas, et päranduse kättesaamiseks tuleb külastada eesti rahva muuseumi püsinäitust «Kohtumised» ja lahendada ristsõna. Lahendussõna annab vihje, kust nad varanduse kõige hõlpsamini kätte saaksid. Sugulased palkavad Kallase ülesannet lahendama. Sellised ülesanded on uurija Kallasele meeltmööda! Ta haarab kaabu ja tormab muuseumisse.

Muuseum on avatud kell 10–18. Avatud on ka muuseumi restoran ja pood.

Sissepääs püsinäitusele «Kohtumised» kuni aasta lõpuni prii piletiga.

Muuseumis kehtivad turvalisusnõuded: https://www.erm.ee/et/turvaline-muuseumikulastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles