Tartu ülikooli korvpallimeeskonna ja peatreener Toomas Kandimaa koostöö sai lõpu

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Toomas Kandimaa
Toomas Kandimaa Foto: Margus Ansu

Täna õhtul lõpetasid Tartu ülikooli akadeemiline spordiklubi ja Tartu Ülikool Maks & Moorits peatreener Toomas Kandimaaga poolte kokkuleppel koostöö. Uus juhendaja võib selguda juba nädala algul.

Pärast hästi kulgenud hooajaeelset ettevalmistust ja kontrollmänge on Tartu Ülikool Maks & Moorits alustanud PAF Eesti-Läti liigat kahvatult ning viie mänguga ei ole võiduarvet avada suudetud. Nii lõpetati täna õhtul osapoolte kokkuleppel peatreener Toomas Kandimaaga koostöö.

Otsus tuli raskelt

Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi juhi Gert Prantsi sõnul oli otsus raske, aga vajalik. «Otsus ei olnud kindlasti lihtne, sest Toomas Kandimaa on meie meeskonna liige olnud väga pikalt. Paraku ei ole aga hooaja algus tulemuste ega ka mängupildi osas olnud see, mida me mõlemad soovime ja seega leidsime koos, et treeneritepingile on vaja muutust,» lausus Prants.

«Kuigi hooaja algus on olnud konarlik, siis on meil olemas korralikult komplekteeritud meeskond, kes on kindlasti võimeline mängima kõikides sarjades medalitele ja pakkuma häid emotsioone nii publikule kui sponsoritele. Loodan, et vahetus toob meeskonda uue hingamise ja värskuse,» lisas ta.

Toomas Kandimaa oli meeskonda juhendanud alates eelmisest hooajast. Enne seda oli Tartust pärit Kandimaa klubis pikalt abitreeneri rollis.

Mantlipärija otsingud käivad

Prantsi sõnutsi uue peatreeneri otsingu juba käivad ning mantlipärija leidmisega kaua minna ei tohiks. «Tahame selles rollis näha inimest, kellel oleks nii võidukogemust kui ka oskust meeskonnast maksimum välja võtta. Töö käib ja loodetavasti saame juba nädala alguses uue nimega välja tulla.»

Klubi lisas, et kõik hooajaks seatud eesmärgid – Eesti-Läti liiga finaalturniir, Eesti meistrivõistluste medal, Põhja-Euroopa liiga finaalturniir ja Eesti karikavõistluste finaal on siiski veel saavutatavad. 

Näiteks karikavõistlustel pääseti Pärnu Sadama alistamisega üle noatera Tartus peetavate karikavõistluste finaalturniirile. Ühtlasi on Põhja-Euroopa liigas pärast esimest etappi kirjas võit ja kaotus ning detsembri alguses ootab ees koduetapp.

Meeskonna järgmine Eesti-Läti liiga mäng on laupäeval 13. novembril. Siis sõidetakse Lätti mängima sealse BK Ogrega. Novembrikuu ainus kodumäng on  17. novembril, kui külla tuleb Pärnu Sadam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles