Galerii: suusasprint ja 14 sekundit

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul muutus Tartu Lõunakeskuse parkla võistlustandriks, kus peeti maha esimene rahvusvaheline saja meetri maailmarekordivõistlus suusatamises.

Parklasse oli ehitatud kuue võistlusrajaga suusa­areen, kus proovisid oma plahvatuslikku kiirust suusasprinterid nii meilt kui ka mujalt. Võisteldi klassikalises tehnikas.

Suusasprindi Eesti koondislane Kein Einaste (paremalt kolmas), kes jäi pildile soojenduse ajal, ütles, et niisuguseid võistlusi pole tõesti varem peetud ning uus asi tõmbab alati. «Niisugune melu on suusatamisele hea,» rääkis ta ning kutsus koos endaga pildi peale ka Norra suusatajad Timo Andre Bakkeni (paremalt esimene) ja Petter Soleng Skinstadi (paremalt teine).

Einaste ennustas, et maailmarekordiaeg sel alal võiks jääda kuhugi 13 sekundi piirile, mille sisse lubas ise ka jõuda. Paraku jäi püstitatud maailmarekord 14 sekundi piiri taha. Selle (14.11) püstitas norralane Timo Andre Bakken.

Võistluste idee autor suusasprinter Peeter Kümmel vigastuse tõttu paraku rajale ei läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles