Selgusid noore loomaarsti stipendiumi laureaadid

Tartu Postimees
Copy
Olemasolevat õppehoonet soovitakse laiendada nii õppetööks kui ka veterinaarkliiniku tarbeks.
Olemasolevat õppehoonet soovitakse laiendada nii õppetööks kui ka veterinaarkliiniku tarbeks. Foto: Kristjan Teedema

Eile, 5. novembril Eesti maaülikooli aktusel kuulutati välja noore loomaarsti ja loomakasvataja stipendiumi ja preemia tänavused laureaadid. Toetusrahad on suunatud produktiivloomadele pühendunud noorte loomaarstide enesetäiendamiseks ja tulevikulootuste õpingute ergutamiseks.

500-eurose stipendiumi pälvib Eesti maaülikooli veterinaarmeditsiini eriala üliõpilane Kristo Ambus, kelle siht on pühenduda karjatervisele, haiguste ennetamisele ning ka piimakarja majanduslikule analüüsile ehk kõikidele kestlikkuse külgedele. Stipendiumikomisjon hindab noore tulevikutalendi sihikindlust ja pühendumist töömahukale valdkonnale.

Noore loomaarsti-loomakasvataja 1200 euro suuruse preemia laureaadiks osutus praktiseeriv noor loomaarst Matis Pääslane. Noore praktiku esitas preemiale tema tööandja Tartu Agro AS, kelle juhi Meelis Robami sõnul on Matis Pääslane ettevõtte liikumapanev jõud. «Matis läheneb süsteemselt, et terve karjatervise valdkond – noorkari, sõratervis, ainevahetus, udaratervis ja sigimine – toetaksid loomade üldist tervist, heaolu ja nii ka majanduslikku põhjendatust. Ta on eesmärgiteadlik ning püüab seda iga päev meeskonnale edasi anda. Talle meeldib hinnata teostust ja tulemusi ning neid analüüsida,» iseloomustas Meelis Robam Matis Pääslast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles