Põltsamaa vald otsib uuele lasteaiale mänguväljaku tegijat

Tartu Postimees
Copy
Põltsamaa uude lasteaeda mahub 300 mudilast.
Põltsamaa uude lasteaeda mahub 300 mudilast. Foto: OÜ Projektibüroo eskiis

Osaühing Põltsamaa Vallavara sõlmis lepingud osaühingutega Fixman Eesti ja 3 Park Eesti uue Põltsamaa lasteaia mänguväjakute rajamiseks.

Fixman Eesti OÜ rajab 150 000 euro eest väikerühmade mängualad, liikluslinnaku, üld- spordi-, muusika-, ehituse-, kunsti- nuti-, taime ja veealad. 3 Park Eesti OÜ rajab aga 48 481 euro eest suure madalseiklusraja ja tunnetusala.

«Tegemist on projekteerimis-ehitushangetega,» ütles projekti eestvedaja Kristi Klaos. «Ootame väga igasuguseid põnevaid ettepanekuid selle kohta, mida võiks rajatavatel mänguväljakutel teha,» sõnas Klaos.

Lasteaia juurde rajatavad mänguväljakud on mõeldud avalikuks kasutuseks kõigile lastele. Ka neile, kes uues lasteaias ei käi.

Põltsamaa vallavalitsus ja Põltsamaa Vallavara sõlmisid tänavu märtsis lepingu osaühinguga Mapri Ehitus, kes projekteerib ja ehitab hiljemalt 2022. aasta augustiks Põltsamaale uue lasteaia.

Kuni 300 last mahutav lasteaed tuleb endise Põltsamaa lauluväljaku alale Kuuse 19 kinnistule ja võimaldab sinna tulevikus mahutada linnas asuvate lasteaedade Mari ja Tõrukese lasteaialapsed. Lasteaeda on planeeritud 10 tavarühma ja 4 väikerühma. Kahe lisarühma ja tegevustubade jaoks on käimas  ehitushange.

Uue lasteaia maksumuseks kujuneb ligi 5 miljonit eurot (ei sisalda käibemaksu). Lasteaia projekteerimist ja ehitamist rahastab vald oma eelarvest ning lisaks on saadud toetust energiatõhususe meetmest 1,2 miljonit eurot ning Covid-19 eriolukorra investeeringute toetusest 236 000 eurot. Tegemist on Põltsamaa valla kõigi aegade suurima omainvesteeringuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles