Pildid ja video ⟩ Laskeharjutusel hukkunud politseinik saadeti viimsele teele

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Laupäeva keskpäeval saadeti Tartust Pauluse kirikust viimsele teele eelmise nädala neljapäeval laskeharjutuse käigus hukkunud politseinik Joonas Männik.

Leinatalitusele oli kogunenud julgelt üle saja inimese. Nende hulgas ka politsei- ja piirivalveameti tippjuhid ning ka riigikogu esimees Jüri Ratas. Joonas Männiku sarka vedavat autot eskortisid politsei patrullsõidukid. 

26-aastane Joonas Männik hukkus traagilise õnnetuse tagajärjel 28. oktoobril kella 15 paiku, kui Lõuna prefektuuri kiirreageerijad osalesid Võru vallas Järvere lasketiirus treeningul.

Esialgsetel andmetel harjutasid kaks meeskonda taktikalist liikumist, mille käigus tulistati sihtmärke. Mõlemat meeskonda juhendasid ja jälgisid laskeinstruktorid. Ühel hetkel sattus üks politseinikest, Joonas Männik seni teadmata põhjusel ootamatult teise meeskonna tulesektorisse ning sai kolleegi lasust pihta. Meeskonnakaaslased kutsusid abi ja alustasid kohe elustamist. Paraku ei andnud see enam tulemust ja politseinik suri sündmuskohal.

Joonas Männiku hukkumise asjus on algatatud kirminaalmenetlus. Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kairi Kaldoja sõnas, et menetlus selgitab välja ning vastab küsimustele, miks ning kuidas sündmus toimus ning kas kasutati õiget turvavarustust. Menetluse käigus ilmnenud detaile praegu avalikkusega ei jagata.

Teenistuskohustuste täitmisel hukkunud Männik alustas tööd 2015. aastal patrullpolitseinikuna ning jätkas 2017. aastal Tartu kiirreageerijana.

Copy
Tagasi üles