Läti president: peame oma valitsustele ütlema, et Tartu-Riia rongiühenduse küsimus tuleb lahendada (3)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
President Alar Karis külastas koos Läti presidendi Egils Levitsiga Tartu ülikooli. Riigipead andsid ülikooli aulas ka pressikonverentsi.
President Alar Karis külastas koos Läti presidendi Egils Levitsiga Tartu ülikooli. Riigipead andsid ülikooli aulas ka pressikonverentsi. Foto: Margus Ansu

Eesti president Alar Karis ja Läti president Egils Levits andsid reede pärastlõunal Tartu ülikooli aulas pressikonverentsi, kus neilt küsiti muu hulgas koroonaviiruse olukorra kohta naabermaades. Samuti avasid riigipead oma vaadet ammu igatsetud Tartu-Riia rongiühenduse kohta.

Eesti ja ka Läti ajakirjanikke huvitas, miks ei ole Lätis kehtestatud koroonaviiruse leviku piiramise reeglitest olnud kasu, sest kord on Lätis olnud ses osas karmim kui Eestis, kuid koroonasurmade arv jääb mõlemas riigis enam-vähem samale tasemele.

Läti president Egils Levits selgitas, et kui vaadata riike nii Euroopas kui väljaspool Euroopat, siis rakendatakse väga erinevaid nõudeid ning tulemused on äärmiselt erinevad. «On keeruline öelda, millised piirangud annavad kõige parema tulemuse,» sõnas ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles