Tartu Tamme gümnaasium pälvis aasta kooli konkursil teise koha

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Tamme gümnaasiumi esimese septembri aktus.
Tamme gümnaasiumi esimese septembri aktus. Foto: Tamme Gümnaasium

Haridus- ja teadusministeeriumi korraldatatud aasta kooli konkursil kümne parima sekka jõudnute seast võitis kindlalt 202 õpilasega Uulu põhikool Pärnumaalt. Järgnes Tartu Tamme gümnaasium.

2021. aasta kooli tiitli saaja selgus žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena. Hääle andis 11 062 inimest. Rahva ja žürii arvamus oli sel aastal üksmeelne ning Uulu põhikool kogus nii žüriilt kui ka rahvalt kõrgeimad punktid. Tartu Tamme gümnaasium oli teine, edestades Parksepa keskkooli.

Tartu Tamme gümnaasiumi õpilasesinduse president Tormi Kalle tõi aasta kooli konkursil esile, et koolis valitseb positiivne ja motiveeriv õhkkond ning õpilased saavad end avarates kooliruumides turvaliselt ja vabalt tunda.

Ta lisas, et peale hariduse omandamise saavad õpilased end arendada huviringides ning valikainetes ja praktikumides, kust kogutud teadmisi saavad nad kooli igapäevaelus rakendada.

Žüriisse kuulusid Anette Viin Eesti õpilasesinduste liidust, Annike Soodla haridus- ja teadusministeeriumist, Triin Saar haridus- ja noorteametist, Laura Kõrvits ERRi noortesaatest «Nova» ning laulja ja muusikapedagoog Hanna-Liina Võsa.

Aasta kool valiti neljandat korda. Varem on tiitli võitnud Võru gümnaasium, Viljandi gümnaasium ning Tallinna 32. keskkool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles