Jõgeva valla koalitsioonileping sai allkirjad

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Jõgeva valla koalitsioonilepingu allkirjastasid tulevane vallavanem Angela Saksing(Keskerakond), valimisliidu Omad Inimesed nimekirjast abivallavanema koha saav Asso Nettan(vasakul) ja abivallavanem Viktor Svjatõšev (Reformierakond).
Jõgeva valla koalitsioonilepingu allkirjastasid tulevane vallavanem Angela Saksing(Keskerakond), valimisliidu Omad Inimesed nimekirjast abivallavanema koha saav Asso Nettan(vasakul) ja abivallavanem Viktor Svjatõšev (Reformierakond). Foto: Eili Arula

Jõgeva vald hoiab viimaste kohalike valimistega mitteametlikku rekordit koalitsioonipartnerite leidmise osas. Vaid loetud tunnid pärast valimisjaoskondade sulgemist teatasid Keskerakond, Reformierakond ja valimisliit Omad Inimesed, et asuvad pidama läbirääkimisi võimuliidu moodustamiseks.

Valimispäeva hilisõhtul välja hõigatud koalitsioon vankuma ei löönud ka läbirääkimiste ajal. Koalitsioonilepingu koostamine võttis aga aega rohkem kui mõned tunnid. Arutelu käis iga nädal pärast valimisi ning allkirjastamiseni jõuti neljapäeval, 4. novembri õhtul.

Vallavanema ametisse astuv Angela Saksing (Keskerakond) sõnas, et põhiline on jätkata pooleliolevate protsessidega. See puudutab ennekõike Jõgeva põhikooli spordihoone ehitust ja Jõgeva haigla juurde rajatavat tervisekeskust.

Abivallavanem Viktor Svjatõšev lisas, et töö käib ka Siimusti lastekodu Metsatarekese ruumide parendamise nimel.

Valimisliidu Omad Inimesed esinumber, Jõgeva abivallavanema ametisse astuv Asso Nettan tõdes, et läbirääkimistel ei olnud kellelgi vaja piike murda ning põhimõttelisi erimeelsusi ei tekkinud. «Oleme kolm võrdset partnerit ja eks igaüks pidi mingeid järeleandmisi tegema, sest plaanid ja soovid kipuvad olema ikka suuremad, kui vallaeelarve võimaldab,» märkis Nettan.

Lisaks vallavanemale ja abivallavanematele kuuluvad vallavalitsusse kolm lihtliiget: Veigo Tumaševski(Reformierakond), Tiina Teppan, (VL Omad Inimesed) ja Vello Lukk (Keskerakond).

Jõgeva vallavolikogu esimeheks saab Jõgevamaa gümnaasiumi direktor Priit Põdra (VL Omad Inimesed). Aseesimehe kohad täidavad Peep Põdder(Keskerakond) ja Maiu Veltbach(Reformierakond).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles