Märt Põder: tolmuseks betoonlinnaks kujunemise kursil (6)

, infoühiskonna aktivist
Copy
Märt Põder
Märt Põder Foto: Margus Ansu

Kui linnalooduse hõivamist jätkatakse senise tempoga – keskmiselt üks protsent aastas –, on Tartu juba lähitulevikus tuuline ja tolmune betoonlinn.

Tõnis Lukas meenutas valimiskampaanias seika, kus Reformierakonna esimene Tartu linnapea Roman Mugur vastse Plasku katuselt talle avanenud vaate alusel pidanud end pigem metskonnaülemaks. Ilmne eksitus on aga järeldada sellest 1998. aastast pärinevast legendist, et linnasüdames on rohelust piisavalt ka 20 aastat hiljem – täpselt seda aga Lukas valimisdebatis tegi.

Muinaslugude hõngu kannab ka möödunud nädalal sõlmitud koalitsioonileping, mis väldib endiselt rohealade teemaplaneeringut, mis seati eesmärgiks juba metskonnaülem Muguri algatatud keskkonnasäästliku arengu Tartu Agenda 21s. Koalitsioonilepingu «viime läbi linna rohevõrgustiku analüüsi» tähendab, et koostatakse üks mittesiduv dokument, millel pole ametliku planeerimisdokumendi mõjujõudu. See võimaldab jätkuda üheksakümnendatest alguse saanud ehitustungil ega aita peatada looduse pagendamist linnaserva taha.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles