REEDENE RÕÕM ⟩ Akadeemik Enn Lust: energiakriis on koroonast hullem (3)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Akadeemik Enn Lustil toetavatest kätest Tartu ülikooli keemiainstituudi laboris puudu ei tule. Pildil on töökindad laboris steriilseks toimetamiseks.
Akadeemik Enn Lustil toetavatest kätest Tartu ülikooli keemiainstituudi laboris puudu ei tule. Pildil on töökindad laboris steriilseks toimetamiseks. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli füüsikalise keemia professor, akadeemik Enn Lust (65) on läbinisti vesinikuenergia usku. Ta ei ole peljanud võtta Eesti suurärimeestel mantlihõlmast kinni ning on proovinud neile pähe istutada mõtteid, kuidas saaks Eestis energiavaldkonnas paremini toimetada. Hea meel on tal selle üle, et tema jutt ja ideed ei ole olnud päris kurtidele kõrvadele.

Füüsikalise keemia professor Enn Lust, saite hiljuti Tartu ülikoolilt suurima tunnustuse, ülikooli suure medali. Kas tähistamiseks ka läks?

Ikka on tore, kui tunnustatakse. Mul on hea meel, et meie meeskonna tööd on märgatud. Aga tähistamine ja tordisöömine tuleb siis, kui koroonakriis on möödas. Ma ei saa seda torti üksi süüa, pean ikka kaastöötajad kokku kutsuma, neid on vast kuni viiskümmend. Siis saab ehk lisaks tordile šampust ja muudki.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles