ERMi uus näitus keskendub kaasavale disainile

Liisa Salekešina
Copy
Kaasav näitus avati Eesti Rahva Muuseumis kolmapäeval.
Kaasav näitus avati Eesti Rahva Muuseumis kolmapäeval. Foto: Anu Ansu / ERM

Eile avati Eesti Rahva Muuseumi osalussaalis näitus «Kaasav elu», mis jääb avatuks jaanuarikuu lõpuni. Näituse kuraatorid on Tiia Artla ja Jana Kadastik Tallinna ülikoolist.

Näitus annab ülevaate, kuidas Tallinna ülikooli erinevate erialade üliõpilased rakendavad interdistsiplinaarselt oma teadmisi, luues kasutajaile mugavaid õppevahendeid, mis ühteaegu on universaalsed ja rakendatavad laiemas sihtrühmas, sealjuures arvestavad ka erivajadustega.

Külastajad saavad ise kogeda loodud õpivahendite, näiteks taktiilsete raamatute kaudu, kuidas nägemispuudega lapsed saavad aimu, milline on üks õige karu või kuidas õppida aastaaegasid.

ERMi näituste juht Kristjan Raba rõhutas, et koostööprojekt võimaldab muuseumil ka endal õppida ja kogeda erinevate sihtrühmade oskusi ja vajadusi.

Näitusel «Kaasav elu» jagatakse teavet mitmetasandiliselt, nii ekraanidel, plakatitel kui ka QR-koodi kasutades. Teisest küljest esitletakse näitusel praktilisi teostusi.

Näituse külastajale on pakutud võimalus vaadata, kuulata ja otsustada ise, kas ja kuidas saaks luua ligipääsetavaid keskkondi ning leida vastus küsimusele, kas erivajadus on ikka eriline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles