Jüri Laurson: inimeste seatembud raielankidel

, loodushuviline
Copy
Jüri Laurson
Jüri Laurson Foto: Margus Ansu

Eestit tuntakse kauni puhta loodusega maana, mis laiast maailmast turiste meelitab. Meie matkaradu on ikka ümbritsenud puhtad metsad ja kahjustamata loodus, millega paljudel riikidel kelkida ei ole. Nüüd, pandeemia ajal otsivad inimesed lohutust ja kaitset ka metsast.

Kahjuks toimub taasiseseisvunud Eestis aga metsades üha hoogsam lageraietega kaasnev lagastamine. Eriti valus on pahupidi pööratud lanki näha matkaradade kõrval. Kasutusel on rasked raie- ja väljaveomasinad, mis on maastiku segi pööranud ja oksarisuga muutnud suured alad inimestele ja metsloomadele läbitamatuks. Isegi neljajalgsed seapered ei suuda metsaalust nii segi pöörata.

Nimelt selline pilt avanes sel sügisel männimetsas kauni Palojärve kõrval RMK Väike-Palojärve matkaraja meeldiva katusealusega istekoha ning korraliku grillahjuga puhkekoha juures. Raiet on tehtud ka matkaraja kõrval männimetsas. Sama trööstitu pilt avanes Põlvamaal Laari metsas RMK Laari lõkkekoha hästi kujundatud katusealusega istekoha, grillahju ja muu tarviliku varustusega puhkekohalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles