Kohvriteater viis Lõuna-Euroopa turneel elamusi eesti lastele

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Heino Seljamaa vestles 16. oktoobril Berliinis Gustaviga. Nagu hiljem selgus, oli poiss sama päeva õhtul enne uinumist emalt küsinud, kas see onu oli mängult või päriselt.
Heino Seljamaa vestles 16. oktoobril Berliinis Gustaviga. Nagu hiljem selgus, oli poiss sama päeva õhtul enne uinumist emalt küsinud, kas see onu oli mängult või päriselt. Foto: Liis Seljamaa

Heino Seljamaa püstitas hiljuti isikliku rekordi, nimelt sai ta hakkama oma Kohvriteatri seni pikima turneega Euroopas. 22 päeva ja ligi 6000 kilomeetrit kulusid selleks, et sõita Läti, Leedu – Klaipedast laevaga Kieli – Saksa, Šveitsi, Itaalia, Austria, Tšehhi ja veel kord Saksa, Leedu ja Läti teedel. Näitlejal oli lastele kaasas nukulavastus ja abikaasa Liis Seljamaa, kes andis oma panuse (tähistatud eesnimega) ka intervjuusse.

Miks oli vaja sõita kodulinnast Tartust nii kaugele ja nii kauaks?

Sest Rooma on kaugel. Turnee ei olnud kõige pikem kilomeetrite järgi, Kohvriteater on käinud ka maakera teisel poolel Ameerikas, mis on ju kaugemal, ja me olime seal kaks nädalat. Nüüd olime kauem, ja autoga ei ole ma kunagi varem kolme nädala jooksul nii palju järjest sõitnud. Vähemasti poole reisikuludest kattis Eesti kultuurkapital. Mängisin «Okasroosikest».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles