Tänavused viimased Eesti meistrivõistlused maadluses tõid Tartusse nii võite kui ülekohut

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Vasakult meeskondliku pronksi toonud Tartu Kalev-Englase maadlejad Marten Kuus, Karlis Ander All, Robin Roots ja Jarek Borgmann.
Vasakult meeskondliku pronksi toonud Tartu Kalev-Englase maadlejad Marten Kuus, Karlis Ander All, Robin Roots ja Jarek Borgmann. Foto: Kristjan Press

Laupäeval toimusid Põltsamaal selle aasta viimased Eesti meistrivõistlused maadluses, sedapuhku kuni 15-aastaste arvestuses. 162 sportlase seas oli Tartu klubi Kalev-Englas esindatud nelja sportlasega esindatud, kellest kolm jõudis poodiumile, üks kohtunike vea läbi aga mitte.

Tartu Kalev-Englas tõi Tartusse ühe meistritiitli ja kaks hõbemedalit. Seda seejuures pea poole väiksema meeskonnaga kui muidu, sest eemale jäid noored nii õlavigastuse, köha kui perepuhkuse tõttu. Nii oli nädalavahetusel Põltsamaal võistlustules neli noort tartlast.

Kohtunike hooletus jättis medalita

Napilt jäi medalita kuni 52 kg kaalukategoorias maadelnud Karlis Ander All ning seda treeneri Kristjan Pressi sõnul kohtunike eksimuse tõttu. Nimelt olnud All kaheksa sekundit enne matši lõppu 1-3 kaotusseisus, mille järel tegi ta eduka välkrünnaku. Matikohtunik näitaski punkte, sellega nõustus ka küljekohtunik. Seda kuniks nad avastasid, et kella polnud lõpuheitluseks käima pandud.

Pärast kohtunike omavahelist vaidlust jäeti Allile 2+2 tulemuse asemel kaks punkti märkimata. Ühtlasi oli pingelises matšis jäänud kirja panemata ka kaks silma vastasele ning nii pidanuks Pressi sõnul korrektne seis jääma 5-5. See tähendanuks viimase saadud punkti tõttu Englase sportlase võitu. «Hiljem kohtunikud küll vabandasid, et see ei olnud päris õige,» märkis Press.

Press lisas aga, et selliseid asju juhtub ning neist tuleb üle olla. «Parem on nii tugev olla, et selliseid asju ei teki, kohtunikel jääb alati inimfaktor alles.»

Uuel alal kohe medalil

Eesti meistriks Kreeka-Rooma maadluses tuli aga esimest korda kuni 75 kg kehakaalus maadelnud Marten Kuus. Kuus võitis kõik neli matši ülekaalukalt, loovutades vastastele kogu turniiri peale kokku vaid ühe punkti.

Esimest korda vabamaadluses võistelnud Kuus võitis medali ka vabamaadluses, kus kogunes samuti neli võitu ja vaid üks punktikaotus.

Hõbemedali võitis kehakaalus –48 kg maadelnud Robin Roots. Finaalikoha jaoks oli vaja võita eelringides neli vastast. Meistritiitli matšis oli vastane siiski seekord paremini ette valmistunud ja tartlasel tuli leppida hõbemedaliga.

Teise kohaga naasis õpilaste vanuseklassis raskekaalu ehk kuni 85 kg kuuluv maadleja Jarek Borgmann, kes võitis teel finaali kaks vastast. Ühtlasi parandas ta koha võrra oma eelmise aasta tulemust.

Meeskondlikus arvestuses saavutas Tartu Kalev-Englas nelja maadlejaga kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles