Neli väärikat tartlast pälvisid tänumedali

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Tänumedalid saanud (vasakult) Kalev Jahnson, Enn Mainla, Urve Säinas ja Hendrik Varik.
Tänumedalid saanud (vasakult) Kalev Jahnson, Enn Mainla, Urve Säinas ja Hendrik Varik. Foto: Maldo Kikkull

Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 30. aastapäeva puhul said Tartu Kodukotuse saalis tänumedali kaela nii Tartu linna kui ka Lõuna-Eesti omavalitsuste väärikad kodanikud.

Medalid andis üle Eesti pensionäride ühenduste liidu juhatuse aseesimees Ago Kokser. Tunnustuse pälvisid need aktiivsed ühiskonnaliikmed, kes on pühendunud riigi arengule kogu aeg, kuid kes ka aastate eest andsid oma panuse selleks, et 20. augustil 1991 sai võimalikuks Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamine.

Tänumedal.
Tänumedal. Foto: kalev jahnson

Tartlastest sai tänumedali Kalev Jahnson, kes töötas aastate eest Tartu rajooni remondi- ja ehitusvalitsuse juhataja asetäitjana ning kes oli pikka aega, 2008. aastast kuni 2019. aasta lõpuni, Tartu Kodukotuse seeniormeeste klubi president. Samuti Enn Mainla, kes on olnud Eesti spordimuuseumi direktor ja hilisem juhtivteadur, Urve Säinas, kes tegutses ja tegutseb juristina, ning Hendrik Varik, kes on pikki aastaid töötanud Tartu katseremonditehases termistina.

Tartu seeniormeeste klubi ekspresident ja auliige Kalev Jahnson (85) ütles, et tänusündmus ja sõbralikud vestlused tekitasid tol päeval suurepärase meeleolu. «Pole kahtlust, et aktiivne eluhoiak ja ühiskondlik seotus annavad meile jõudu ka edaspidiseks,» leidis ta. «Pikema eluea saame päris suure tõenäosusega õnneks pöörata just meie ise.»

Tänusündmus leidis aset 19. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles