NÄDALA STARTER ⟩ Väiksena vanavanaema õmblusmasina taga, suurena modellidega moelavadel

Liisa Salekešina
Copy
Hiljuti Tallinn Fashion Weeki avaüritusel oma viieaastase silmapaistva töö eest Kuldnõela pälvinud moekunstnikule Triinu Pungitsale meeldib väga Jaapani kultuur ja riietumisstiil. Endale valib ta rõivaid selle järgi, mis silma hakkab. «Ma ei otsi kellegi nime riideesemelt, vaid kannan seda, mis mulle meeldib,» ütles ta.
Hiljuti Tallinn Fashion Weeki avaüritusel oma viieaastase silmapaistva töö eest Kuldnõela pälvinud moekunstnikule Triinu Pungitsale meeldib väga Jaapani kultuur ja riietumisstiil. Endale valib ta rõivaid selle järgi, mis silma hakkab. «Ma ei otsi kellegi nime riideesemelt, vaid kannan seda, mis mulle meeldib,» ütles ta. Foto: Eero Vabamägi

Enne, kui Tartust saab kultuuripealinn, sai sellest moepealinn: tänavu tulid Eesti moemaailma kaks prestiižikaimat auhinda just ülikoolilinna. Kuldnõelaga tunnustati viie aasta pikkuse tähelepanuväärse töö eest moekunstnik Triinu Pungitsat (37) ja aasta silmapaistva moelooja Hõbenõela pälvis ta kolleeg Annika Kiidron (40).

Kunstipisikuga nakatusid nad mõlemad juba lapsepõlves. Triinu Pungits märkis, et loovhinge on temas alati olnud ja suuresti on lapsepõlvest külge jäänud loovuse taga perekonna tugi. «On väga oluline, kui laps kasvab keskkonnas, kus tal lastakse olla, uurida, katsetada,» ütles ta.

Nagu isepäised kassid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles