Väga Väga Vaba Turg kutsub sel korral ka teenusepakkujaid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plakat, mis kutsub huvilisi Väga Väga Vabale Turule.
Plakat, mis kutsub huvilisi Väga Väga Vabale Turule. Foto: Väga Väga Vaba Turg

Juba mitmendat korda Tartus korraldatav tasuta asjade turg ootab sel korral oma teenuseid pakkuma ka kõiki neid, kes soovivad näidata oma oskusi mis tahes alal. Raha võtmine toodete ja teenuste eest on Väga Väga Vabal Turul jätkuvalt keelatud.

Tänavune esimene Väga Väga Vaba Turg tuleb 18. veebruaril kell 12 - 16 Genialistide klubi II korruse saalis (Lai 37 taga), teatas korraldajate meediaesindaja Kertu Mets.

Traditsiooniliselt võib vabale turule tuua asju, riideid, raamatuid, mänguasju, nõusid, tehnikat ja muud, mida endal enam tarvis ei ole. Ainuke tingimus on see, et need peavad olema puhtad ja kasutuskõlbulikud.

Lisaks ebavajalike esemete äraandmisele neile, kes neid vajavad, toob vaba turg kokku inimesi ja erinevaid teenuseid, olgu selleks siis tasuta juukselõikus või kardinapuu paigaldamine.

Turul on võimalik ka demonstreerida oma oskusi ükskõik millisel alal. Nii on oodatud ka kõik muusikud, trikitajad, kunstnikud jt.

Väga Väga Vaba Turg (VVVT) on kõigile avatud rahatu turg, kus asjad liiguvad inimeselt inimesele läbi kinkimise või vahetamise. Selline turu vorm sai alguse 2004. aastal USA-st, et pakkuda alternatiivi kapitalistlikule ärimudelile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles