Koroonaosakond kasvab. Kas ka sünnitajate ja laste arvelt?

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu ülikooli kliinikumis oli eile ravil 82 koroonaviirusega nakatunut, neist 21 inimest oli nii halvas seisus, et vajas intensiivravi.
Tartu ülikooli kliinikumis oli eile ravil 82 koroonaviirusega nakatunut, neist 21 inimest oli nii halvas seisus, et vajas intensiivravi. Foto: Kristjan Teedema

Koroonaviirusega nakatunute arv teeb iga päev uusi rekordeid. Eile hommikul lisandus Eestisse üle kahe tuhande uue nakatunu. Tartu ülikooli kliinikumis oli eile hommikul ravil 82 koroonaviirusega nakatunut, neist 21 vajas intensiivravi.

Kliinikumis kehtib Covid-19 punane ohutase ning 25. oktoobrist on peatatud ka plaaniline statsionaarne ravitöö. Pooled operatsioonitoad on suletud. «Oleme sunnitud edasi lükkama patsientide operatsioone, uuringuid ja ka protseduure,» ütles professor Joel Starkopf.

Seda, milliste patsientide puhul on edasilükkamine võimalik, otsustab kliinikumis iga nädal koos käiv konsiilium ning patsientidega võtab ühendust kliinikumi ravimeeskond. Muudatus ei puuduta praegu päevakirurgiat ning ambulatoorseid vastuvõtte ehk eriarstiabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles