Linna kulul läheb kompostiks 35 000 kotti lehti

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Sügislehtedega täidetud suured kilekotid ootasid äravedamist Ravila ja Tulika tänava nurgal.
Sügislehtedega täidetud suured kilekotid ootasid äravedamist Ravila ja Tulika tänava nurgal. Foto: Margus Ansu

Mitmel pool Tartus kõrgunud kilekotivirnad puulehtedega on pannud tundlikumaid linnakodanikke küsima, kas tõesti viiakse rohelises linnas kõik see kraam prügimäele ladustamisele. Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak kummutas neid kahtlusi: lehtedest valmib kompost, kilekotid kogutakse kokku ning need töödeldakse.

Tartu linn on tellinud lehekottide tasuta äraveo nende kruntide juurest, kus linna puud kasvavad eramuga maaomanike koristatavate avalike kõnniteede läheduses. Tartu linnapuhastuse peaspetsialist Kaimar Kütt lausus, et on koostatud nimekiri kinnistutest, mille lähedal linna maal kasvavad suured puud. Kui aga kinnistut nimekirjas pole, aga inimene vaatab näiteks, et krundi piirist viie meetri kaugusel on linna maal suur tamm, mis ajab tema maale palju lehti, saab ka selle krundi nimekirja lisada. Vaja on vaid väide enne üle kontrollida.

Veetavate lehekottide hulk on ligi 35 000. Esimese veotiiruga selle nädala hakul andis kokku lugeda umbes 15 000 lehekotti. Teine veotiir tuleb veel novembris. Linnale läheb see maksma 27 000 eurot. Töö on tellitud Ragn-Sellsilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles