GALERII JA VIDEO ⟩ Tartumaal ehitusobjektil kaevikus tööd teinud mehele varises peale mullakoorem, mees suri sündmuskohal (15)

Copy

Eile pärastlõunal sai häirekeskus teate, et Kambja valla ehitusobjektil varises kaevikus tööd teinud 40-aastasele mehele selja tagant peale torukraavi nõlv. Mees sai sedavõrd raskelt viga, et suri sündmuskohal.

Traagilise tagajärjega sündmus juhtus Kambja vallas Pangodi ja Luke mõisa lähedal Visnapuu külas põlluäärsel alal, kus osaühingu Teearu Grupi eestvedamisel tehti tee- ja torutöid.

Ehitustööd olid juba lõpusirgel, kui veetorude vahetamisel varises kraavi serv ootamatult kaevikus töötanud mehele peale. «Tõenäoliselt oli seal maa sees vana drenaaž ja terve kaevik vajus ühelt küljelt sisse. Õnnetus juhtus selle koha iseärasuste tõttu ning ilmselt ei osanud mehed, kes seal töötasid, seda ette näha,» rääkis Teearu Grupp juhataja Andres Agukas.

«Tee oli juba sisuliselt valmis, vahetada oli jäänud veel vaid drenaažitoru,» sõnas ta.

Õnnetult hukkunud mees oli ettevõtte juhi sõnul pikaajaline ja kogenud töötaja.

Kambja vallavanem Aivar Aleksejev ütles, et teade tuli talle täna suure üllatusena ning ta alles viib end sündmuste käiguga kurssi.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Laura Jõgisoo sõnul selgitatakse traagilise tööõnnetuse asjaolud välja kriminaalmenetluses. «Kui mõnel ehitusobjektil toimub õnnetus, milles keegi saab raskelt viga või surma, siis tuleb meil teha kindlaks, kas tööohutusega seotud nõudeid täideti korrektselt,» ütles prokurör.

Juhtumi uurimiseks alustati kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb tööohutusnõuete eiramist ettevaatamatusest, kui sellega on põhjustatud inimese surm.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles