Tänapäev põrkub vabadussõjaga

Madlen Siniallik
, teatrikriitik
Copy
Soomusrongist astub välja Soome vabatahtlik võitleja Jussi (Ken Rüütel). Rongi kõrval valvavad, et vaenlane ootamatult kallale ei tungi, kapten Vares (vasakult, Saara Nüganen), tema adjutant Axel von Scheißekringel (Margus Jaanovits) ja koolipoiss Mihkel (Andres Mähar).
Soomusrongist astub välja Soome vabatahtlik võitleja Jussi (Ken Rüütel). Rongi kõrval valvavad, et vaenlane ootamatult kallale ei tungi, kapten Vares (vasakult, Saara Nüganen), tema adjutant Axel von Scheißekringel (Margus Jaanovits) ja koolipoiss Mihkel (Andres Mähar). Foto: Imbi Mälk/Vanemuine

Tiit Palu lavastus «Soomusrong nr 7» sõidutab vaatajad rohkem kui saja aasta tagusesse aega, mis tänapäevaga põrkudes tekitab lõbusaid olukordi.

Lavastuse pealkirjas mainitud soomusrong on koduks värvikale kambale, kes elab aastas 1919. Komandör kapten Varese (Saara Nüganen) valvsa pilgu all peavad vahti äksi täis koolipoiss Mihkel (Andres Mähar) ja Soomest vabatahtlikuna appi tulnud tulihingeline Jussi (Ken Rüütel). Toitu aitab lauale tuua setu Olga (Ragne Pekarev), eluks vajalik vara pärineb aga baltisaksa aadliku Axel von Scheißekringeli (Margus Jaanovits) perelt.

Soomusrongi juurde ajakapslisse jõuavad kolm tänapäeva inimest: vallavanem Gunnar Männik (Sepo Seeman), kelle sehkendamine paneb muigama, ettevõtja Indrek Käru (Reimo Sagor), kes on tagasihoidlik, kuid asjalik, ning suure päevalehe peatoimetaja Pille Murakas (Lena Barbara Luhse), kes jahib sihikindlalt tõtt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles