Metsikud maitseelamused jõuavad Lõuna-Eestis söögikohtadesse

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
«Metsast taldrikule» toob novembris Lõuna-Eestisse metsikud toiduelamused.
«Metsast taldrikule» toob novembris Lõuna-Eestisse metsikud toiduelamused. Foto: Marilin Kroon, Tartu LV ettevõtluse arengu osakond

Teist sügist järjest toimub Lõuna-Eesti maakondades maitsete nädal «Metsast taldrikule», kuhu tänavu oodatakse 4.–14. novembrini kõiki huvilisi maitseelamusi nautima. Ligi 60 kohvikut ja restorani kuuest maakonnast on pannud kokku erimenüüd, milles on vähemalt ühe komponendina kasutatud eestimaist metsasaadust ning mis koosneb suuresti kohalikust toorainest.

Üritusega «Metsast taldrikule» soovitakse tuua rohkme inimesi toitlustusasutustesse, toetada piirkonna arenevat toidukultuuri ja väiketootjaid ning tõsta esile kohalikku toorainet.

«Maitsete nädal «Metsast taldrikule» toob restoranikööki meie metsade kõige erilisemad annid ja oskuslikult sobitatud kooslustes moodustuvad põnevad maitseelamused. Eelmisel aastal sai metsast inspireeritud menüü väga sooja vastuvõtu ja ootame saabuvat maitsete nädalat suure elevusega,» ütles Antoniuse restorani esindaja Elise Teemus.

Meeldejäävad maitseelamused ootavad külalisi kuues maakonnas: Tartumaal sealhulgas Tartu linnas, Jõgevamaal, Põlvamaal, Viljandimaal, Võrumaal ja Valgamaal. Kõikide toitlustajate ja menüüdega saab tutvuda veebis www.visitsouthestonia.com/metsasttaldrikule. Erimenüü hind on vahemikus 15–20 eurot.

«Eelmisel aastal ellu kutsutud maitsete nädal on unikaalne ettevõtmine, sest pakub võimaluse teha korraga kaht asja: külastada Lõuna-Eesti põnevaid paiku ja koguda maitseelamusi üle kogu piirkonna. Seda illustreerib ka tõsiasi, et maitsete nädal võeti külastajate poolt juba esimesel aastal väga hästi vastu,» rääkis Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg.

Lõuna-Eesti maitsete nädalat korraldavad Tartu linn, Tartu ärinõuandla, Lõuna-Eesti turismiklaster, SA Tartumaa Turism, Jõgevamaa koostöökoda, Põlvamaa arenduskeskus, Valgamaa arenguagentuur, Võrumaa arenduskeskus ja Lõuna-Eesti Leaderi tegevusgrupid. Ideekontseptsiooni loomisele aitasid kaasa Tartu teaduspark, TÜ Taluturg, MTÜ Sibulatee ja MTÜ Mulgi Väiketootjate Liit.

Tutvu üritusega Facebookis: https://fb.me/e/2IM3WLhRF

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles