Mai Levin tõi lugejate ette põhjaliku monograafia Kristjan Rauast

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Eesti raamatu- koguhoidjate päevade avamisele Tartu ülikooli raamatukogus oli kutsutud Mai Levin, et ta tutvustaks äsja valminud monograafiat Kristjan Rauast.
Eesti raamatu- koguhoidjate päevade avamisele Tartu ülikooli raamatukogus oli kutsutud Mai Levin, et ta tutvustaks äsja valminud monograafiat Kristjan Rauast. Foto: Margus Ansu

Eesti raamatukogupäevade avaüritusele, mis peeti eelmisel nädalal Tartu ülikooli raamatukogu konverentsisaalis, oli kutsutud Eesti tuntuimaid kunstiajaloolasi Mai Levin, et ta esitleks äsja ilmunud monograafiat «Kristjan Raud – suur kunstnik ja rahvuskultuuri ehitaja».

Paksu ja põhjaliku teose ilmumist nimetas TÜ raamatukogu direktor Krista Aru muu hulgas tänuvõla tasumiseks. Ilmus ju Kristjan Raua teemal monograafiline teos viimati 1981. aastal, autor Lehti Viiroja.

2006. aastal korraldati Kumus näitus «Ühest sajandist teise. Kristjan ja Paul Raud», millele lisandus mahukas kataloog Mai Levini sulest. Nüüdne raamat on mitu korda mahukam: selles on 335 lehekülge, mille hulgas ingliskeelne illustreeritud 40-leheküljeline resümee, Kristjan Raua 200 teose ja teiste autorite 16 teose reproduktsioonid, 29 biograafilist ja 19 kultuuriloolist fotot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles