Vastus küsimusele «Mis on PVPÜ?» viib ansambli Von Dorpat plaadiesitlusele

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Ansambli Von Dorpat pilt plaadibukletis.
Ansambli Von Dorpat pilt plaadibukletis. Foto: Maris Savik

Mis on PVPÜ? See on väga raske küsimus. Mistõttu tuleb vastus anda siinsamas. Ja nimelt: kui võtta ansambli Von Dorpat äsja ilmunud plaat «Pinge on maas» ja lugeda kokku sellele salvestatud üheksa laulu pealkirjade esitähed alates viimasest kuni esimeseni, tekibki tähtede rida MISONPVPÜ. Laulud ise on palju kergemad kui see küsimus.

Plaadile talletatud lauludes on mõnusa rhythm and blues'i laadse muusika taustal juttu peamiselt inimeste isiklikematest paarisuhetest. Vahelduseks on pistetud kaks lugu, milles on juttu muust ilmaelust ning mainitakse isegi näitlejat, valimiseelseid poliitikuid, spekulanti, simulanti, advokaati, müügimeest (kõik plaadi nimilaulus «Pinge on maas») ning lauldakse unistamisest ja maailma muutmisest («See maa»). Maailma muutumise, aga samuti sõpruse teemal on kirjutatud viimase laulu «Musketärid» sõnad.

Tekstide autorit ei ole plaadiga kaasa pandud trükises mainitud. Küll on aga kirjas muu hulgas seda, et ansamblisse Von Dorpat kuuluvad Johannes Vedru (vokaal, klahvpillid), Henri Lohk (vokaal, kitarrid), Andres Nirk (taustavokaal), Erki Veikar (taustavokaal, basskitarr) ja Kaarel Adamson (taustavokaal, löökpillid).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles