Kliinikumist saab tõhustusdoosi eelnevalt registreerumata

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Vaktsineerimine Tartu ülikooli kliinikumis.
Vaktsineerimine Tartu ülikooli kliinikumis. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli kliinikumis on nüüd võimalik vaktsineerida COVID-19 vastu esimese, teise või tõhustusdoosiga kõikidel nädalapäevadel ette registreerimata.

«Ootame tõhustusdoosi tegema kõiki täisealisi inimesi. See tähendab, et nii inimesi alates 65. eluaastast, kaasuvate haigustega inimesi alates 18. eluaastast kui ka tervishoiu-, sotsiaal- ja haridustöötajaid, kellel on vaktsineerimisest üle poole aasta möödas. Lisaks saavad vaktsineerida tõhustusdoosiga kõik teised täisealised inimesed vanuses 18–64, kel on möödas viimasest vaktsineerimisest kaheksa kuud,» selgitas kliinikumi vaktsineerimismeeskonna koordinaator Tiina Teder.

Tõhustusdoosi tegemisel kasutatakse Pfizeri vaktsiini sõltumata sellest, millise vaktsiiniga on vaktsineerimiskuur enne läbitud.

Kliinikumi vaktsineerimismeeskond on teinud praeguseks kokku ligi 144 000 vaktsiinidoosi, nende seas juba ka mitu tuhat tõhustusdoosi.

Teder rõhutas, et vaktsineerides COVID-19 vastu kaitsevad inimesed nii ennast kui ka oma lähedasi ning kogu ühiskonda. «Vaktsineerimine on ainus viis, kuidas saame aidata tervishoiusüsteemi ning panustada viiruse leviku vähendamisse,» lausus ta.

Tartu ülikooli kliinikumis on võimalik vaktsineerida nii L. Puusepa 8 peamajas kui Kvartali keskuses asuvas esinduses. Vaktsineerida saab nii registreerumata kui ka registreerides, et leida endale sobivaim aeg ja koht. Aega saab broneerida kliinikumi etteregistreerimiskeskuse telefonil 731 7200 (esmaspäevast reedeni kell 8–18) või e-patsiendi portaalis, kui valida eriala «COVID-19 vastu vaktsineerimine».

Kvartali keskuses on vaktsineerimiskabinet avatud kõikidel nädalapäevadel, kliinikumi peamajas esmaspäevast laupäevani. Lisainfot saab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles