Oktoobris on politsei kätte jõudnud hulk ohtlikke esemeid

Liisa Salekešina
Copy
Lõuna-Eesti politseile on üle antud kaks vintpüssi, üks revolver (lähivaates) ja 365 eri kaliibriga padrunit. Kõik need on nüüdseks hävitatud.
Lõuna-Eesti politseile on üle antud kaks vintpüssi, üks revolver (lähivaates) ja 365 eri kaliibriga padrunit. Kõik need on nüüdseks hävitatud. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Oktoobris kutsuvad politsei- ja päästeamet üles loovutama kodus olevaid või leitud ohtlikke esemeid. Ära tuleb anda ka loata tulirelvad ja laskemoon, samuti igat sorti lõhkeaine. Seni on politseile loovutatud vintpüsse, revolver ja hulk padruneid. Ühtlasi tahab politsei kampaaniaga meelde tuletada, et lõhkematerjali ning relvade vabatahtliku loovutamise korral kedagi ei karistata.

Tartu politseijaoskonna lubadegrupi juhtivuurija Deili Aavik rääkis, et ohtlike esemete hulka kuuluvad loata tulirelvad, laskemoon ja ka lõhkematerjal. Nende leidmisel tuleks kohe teatada häirekeskusesse.

«Mitte mingil juhul ei tohi aga lõhkeainet, detonaatoreid või relvi ise päästekomandosse või politseijaoskonda viia. Selle asemel tuleb helistada numbril 112, teatada täpne asukoht ning anda lõhkematerjali või relvade kohta nii palju infot kui võimalik,» kirjeldas Aavik leiust teatamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles