Viimasel tunnil sai Eedeni valimisjaoskonnas templi üle poolesaja sedeli

Copy
Piretil oli plaanis juba eile hääletada, kuid kandidaatide põhjaliku sirvimise järel oli valikut kinnitades kaks minutit liiga hilja.
Piretil oli plaanis juba eile hääletada, kuid kandidaatide põhjaliku sirvimise järel oli valikut kinnitades kaks minutit liiga hilja. Foto: Kristjan Teedema

Kell 19 polnud Tartu populaarseimas valimisjaoskonnas Eedeni keskuses veel aktiivsuse vaibumisest märkigi ning viimase tunniga andis hääle ligi poolsada inimest. Viimasel hetkel tulemist põhjendati erinevaid: kes magas e-hääletuse maha, kel oli palju tööd...

Valimispäeva viimasel tunnil on märgata palju neid, kes sedeli poetamise järel jaoskonna kõrvale poodi tõttasid. Aga oli ka vastupidiseid näiteid. Vestlema nõustusid neist väheseid.

Tervishoiu kõrgkoolis õendust õppiv ning kooli kõrvalt tööl käiv Brett Lee Aso, kes oli üks viimaseid hääletajaid, tõttas jaoskonnast edasi samas keskuses asuvasse jõusaali. «Arvestasingi, et jõuan viimasel hetkel, pea oli pulki täis. Kiire nädal on olnud,» selgitas ta.

Miks ta aga e-hääletuse võimalust ei kasutanud? Aso märkis muiates, et selle võimaluse magas ta piltlikult öeldes lihtsalt maha. Nii ei jäänudki muud üle, kui täna jõusaali minnes jaoskonnast läbi astuda.

Sarnane mure e-hääletusega tabas ka Piretit (pildil), kes täisnime avaldada ei soovinud. Temal oli laupäeval veebis oma valikut juba langetamas, kui aga kell üle 20 tiksus. Et täna käis ta Jõgeval ja soovis vaba päeva nautida, nihkuski valimine viimasele hetkele.

Väikese puhkuse lubas endale ka Margit, kes päeval aiatöid tegi. «Mõtlesin küll, et käin varem ära, aga enne seda oli vaja puhata ka,» sõnas ta.

Viimane valimissedel jõudis Eedeni jaoskonnas kasti loetud sekundid enne kella 20. Hääl antud, tõttas viimanegi hääletaja kõrvalasuvasse poodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles