Jalgrattad on varastele endiselt minev saak (1)

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Varastatud ratastele jälile saada on politseiuurija sõnul keeruline ning palju sõltub sellest, kui kiiresti vargusest teatatakse.
Varastatud ratastele jälile saada on politseiuurija sõnul keeruline ning palju sõltub sellest, kui kiiresti vargusest teatatakse. Foto: Sille Annuk

Kuigi rattavargused on eriti levinud suvel, oli Tartus eelmise nädala alguse seisuga pooleteise kuu jooksul varaste saagiks langenud ligi viiskümmend jalgratast. Viimaste päevadega on politseile laekunud veelgi kaks teadet kadunud kaherattalistest.

Politseile on laekunud kaks teadet viimase nädala jooksul varastatud jalgratastest. Neist esimene kadus eelmisel reedel, kui Kreutzwaldi tänaval maja eest oli varastatud hõbedast ja roosat värvi jalgratas Muddyfox ning teine eile, kui turuhoone ees jäädi ilma jalgrattast Cruiser. Tekkinud kahju on kokku ligemale tuhat eurot.

Politsei Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virga sõnul ei ole veel varguste täpsemad asjaolud selged, kuid on teada, et turuhoone juures pandi vargus toime hommikul kella üheksa paiku. Kreutzwaldi tänaval maja ees seisnud ratta kadumist täheldas omanik aga päevi hiljem.

Lõuna prefektuuri varavastaste kuritegude menetlusgrupi juhtivuurija Tauno Pärli tõi eelmisel nädalal Tartu Postimehele välja seejuures selle, et jalgrataste varguste arv on viimasel ajal kasvanud ning selleteemalisi teateid laekub politseile pea iga päev.

Toona märkis ta, et varguste ennetamisel on suur osa rattaomanikel endil, sest paljudel juhtudel on jalgratas jäetud päevadeks tänavale seisma või lukustamata. Nii toonitas ta, et rattaomanikud ei jätaks oma sõiduvahendit niisama tänavale või trepikotta, vaid veenduksid, et see on lukustatud kuhugi, kus on videovalve.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles