Fitness vanusele piire ei sea

Lenel Karu
Copy
Esta Pilt (keskel) hakkas fitnessiga tegelema 18 aastat tagasi Tartus ning leiab, et rõõm laval oldud minutitest tasub treeningutunnid kuhjaga ära.
Esta Pilt (keskel) hakkas fitnessiga tegelema 18 aastat tagasi Tartus ning leiab, et rõõm laval oldud minutitest tasub treeningutunnid kuhjaga ära. Foto: Remo Tõnismäe

Tallinnas peeti pühapäeval Eesti meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis ning nendel aladel algajate võistlus Corny Cup. Mõlemast võttis osa mitu Tartumaa esindajat, kellest enamik kuulub aasta alguses loodud MTÜ Tartu Kulturismi ja Fitnessi Klubi kooseisu. Uus klubi tuli võistluse koguarvestuses klubide seas teisele kohale.

Nüüdseks umbes 15 tippsportlast koondavale MTÜ-le Tartu Kulturismi ja Fitnessi Klubi pandi alus jaanuaris, varem tegutses suur hulk kulturismi ja fitnessi võistlejaid Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi koosseisus. MTÜ Tartu Kulturismi ja Fitnessi Klubi eestvedaja Riinu Vassiljev ütles, et uue organisatsiooni asutamise tingis soov valdkonda tõhusamalt arendada, arvestades, et viimastel aastatel on nende spordialade vastu huvi aina suurem. «Suures spordiklubis on koos palju alasid, aga meie uskusime, et kui ühele spordialale rohkem keskenduda, tuleb see paremini esile,» selgitas Vassiljev.

Praegu on tegemist katusorganisatsiooniga, ühiseid treeninguruume pole. Eesmärgiks on võetud võistluste korraldamine, ka sel sügisel seati eesmärgiks Lõuna-Eesti lahtised karikavõistlused, kuid piirangute tõttu otsustati need edasi lükata. Soovijad on aasta jooksul võistlemas käinud Lätis või Leedus, saabuval nädalavahetusel ootab ees võistlus Soomes. Suurem eesmärk on novembri alguses peetavad maailmameistrivõistlused Hispaanias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles