GALERII ⟩ Tähtvere puhkeparki kerkib suusahüppemägi, lasketiir ja maastikuratta krossirada (2)

Armas Riives
, reporter
Copy

Täna esitleti raekojas Tähtvere puhkepargis asuva spordipargi eskiisi, millel kujutatakse jõu- ja võimlemislinnaku uusi sportimisvõimalusi ja rajatisi.

Uute rajatistena kujutatakse spordipargi eskiisil suusahüppemäge, lasketiiru ja maastikuratta krossirada. Lisaks laienevad oluliselt sportimisvõimalused ning projekteerimisel on Baltimaade suurima jõulinnaku arendus. Jõulinnak pakub edaspidi võimalusi ka erivajadustega harrastajatele, eakatele ning lastele ning selle kõrvale paigutub võimlemisala. Slackline'i ala on juba avatud ja plaanis on ka BMX-raja ümberehitus.

Galerii: Tänasel esitlusel sõlmis Tartu linnapea Urmas Klaas koostöölepingu Embach Ehitus OÜ juhatuse liikme Andres Salusaarega spordipargi ehituse toetuseks.

«Tartu linnaruumi arendamisel on olulisel kohal aktiivset eluviisi toetav linnakeskkond. Tähtvere puhkepark on linlaste seas armastatud vaba aja veetmise koht ning see täieneb mitmete liikumist soosivate tegevustega, kus võetakse arvesse kõiki eagruppe,» ütles linnapea Urmas Klaas.

Jõulinnaku ehitusega alustatakse 2022. aastal ning Embach Ehitus OÜ toetab erinevate rajatiste valmimist kokku 100 000 euroga.

Lisaks kavandatakse ka Tartu dendropargi uuendamist. Kohtumisel kirjutasid linnapea ja Eesti maaülikooli rektor Mait Klaassen alla koostöölepingule, mille järgi linn ja ülikool algatavad dendropargi ja maaülikooli kinnistute ühtse maastikuarhitektuurse projekti.

Kavandatavas dendropargis võib tulevikus kohata loodusõpperada, kasealleed ning pesasid õuesõppeks või jalutuskoosolekuteks. Pargis hakkab olema madal seiklusrada ja väike mäesuusanõlv. Emajõeäärne rannaala seotakse dendropargiga ning plaanitakse rohkem piknikualasid ja sportimisvõimalusi rannas.

Tartu Sport esitles ka Tähtvere puhkepargi skatepargi eskiisi, kus uue rajatisena on esitatud pumptrack. Valminud on ka olemasoleva laste- ja noortepargi kaasaajastamise ning renoveerimise visioon.

Eskiiside koostamiseks viidi läbi geodeetilised mõõtmised, dendropargi uuringud ja koostati dendropargi hoolduskava. Puhkepargi arendamisel arvestatakse ka lähedalasuvate hoonetega, mistõttu on valminud liiklusuuring.

Tähtvere puhkepark on Tartu linnas asuv populaarne rekreatsiooniala, mida haldab 2019. aastast linna allasutus Tartu Sport. Puhkepark on 54-hektariline maa-ala, mille territoorium koosneb spordipargist, dendropargist, skatepargist, laste- ja noortepargist ja laululavast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles