Confido avas Tartus uue vaktsineerimispunkti, pakutakse ka lisadoosi

Armas Riives
, reporter
Copy
Confidol on Tartus neli testimispunkti
Confidol on Tartus neli testimispunkti Foto: EVE NAABER

Tänasest on Tartu uues, Raatuse tervisekeskuses avatud Confido vaktsineerimispunkt, kus soovijaid vaktsineeritakse koroonaviiruse vastu ka lisadoosi ehk tõhustusdoosiga.

«Tartu inimesed on olnud Covid-19 vastu vaktsineerimisel väga hoolsad. Samas on paljudel, eriti riskirühma kuulujatel aeg kaitsta end viiruse vastu ka tõhustusdoosiga,» rääkis Confido uue kliiniku juht Kristin Raudsepp.

Tasuta vabatahtlikku tõhustusdoosi saavad teha täiskasvanud inimesed. 18–65-aastastel peab olema eelmisest vaktsineerimisest möödas vähemalt kaheksa kuud, üle 65-aastastel vähemalt kuus kuud. Koroonaviiruse vastu vaktsineerimine on avatud kõigile, kes on vähemalt 12-aastased.

Praegu on Confido Raatuse kliinikus saadaval Pfizer-BioNTech Comirnaty ja Spikevax Moderna vaktsiinid, tõhustusdoosiks kasutatakse ainult Pfizeri vaktsiini.

«Avame uue kliiniku Tartus järk-järgult ning vaktsineerimine on praegu arusaadavalt üks olulisemaid valdkondi. Pikk sügis ja talv on ees ning kohe tegutsedes jõuab praegu end viirushaiguste vastu veel kaitsta,» ütles Kristin Raudsepp. Lisaks saab kliinikus vaktsineerida nii täiskasvanuid kui ka lapsi gripi vastu.

Vaktsineerimisele minnes on mõistlik aeg enne broneerida.

Vastvalminud Raatuse 600 ruutmeetri suuruse pinnaga tervisekeskuses kuulub Confidole erinevate tervishoiuteenuste pakkumiseks. Kõigepealt alustatakse vaktsineerimist ja testimist. Järgmisel nädalal lisandub uusi teenuseid. Kokku pakutakse uues kliinikus üld- ja eriarstide vastuvõtte ning töötervishoiu teenuseid. Uutes ruumides alustab tegevust ka Confido vaimse tervise keskus. Confido avab Raatuse tervisekeskuse kliiniku kogumahus sügise jooksul. 

Lisaks Raatuse tervisekeskuse uuele vaktsineerimispunktile kaitsesüstib Confido koroonaviiruse vastu Tallinna ja Tartu kiirkliinikutes, vaktsineerimisbussis ja -keskuses. Koostöös Südameapteegiga avatud seitse vaktsineerimispunkti üle Eesti. Koroonaviiruse testimispunkte on Confidol Eestis kokku 22.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles