Kliinikum piirab tänasest plaanilist ravitööd (2)

Tartu Postimees
Copy
Operatsioonide järjekorras olevate patsientidega võtavad eraldi ühendust kliinikumi töötajad.
Operatsioonide järjekorras olevate patsientidega võtavad eraldi ühendust kliinikumi töötajad. Foto: Kristjan Teedema

Täna kogunenud Tartu ülikooli kliinikumi juhatuse koosolekul otsustati, et nii Covid-19 patsientide kui ka teiste patsientide erakorraliste seisundite ravimise tagamiseks tuleb piirata plaanilist kirurgilist ravitööd.

«Oleme jõudnud seisu, mil iga päev suurenevad nii nakatunud inimeste kui ka Covid-19 tõttu haiglaravi vajavate patsientide arv. Kliinikum on juba praeguseks laiendanud oma nakkushaiguste osakonda 40 voodikohani ning avanud täiendava Covid-19 osakonna kopsukliinikus 20 voodikohaga. Covid-19 intensiivravi osakondadeks on muudetud juba kaks senist intensiivravi osakonda. Selleks, et tagada intensiivravi ka teistele, mitte-Covid-19 patsientidele, on vaja piirata plaanilist kirurgilist ravitööd,» selgitas kliinikumi juhatuse liige prof Joel Starkopf.

Kliinikumi ravijuhi Andres Kotsari sõnul on esimeseks sammuks redutseerida kuue operatsioonitoa tegevust juba alanud nädalal. «Plaanilise kirurgia piiramine annab võimaluse tagada vabu intensiivravi voodikohti ning olla haiglal valmis ka kõige kõrgemat ravietappi vajavateks erakorralistest hospitaliseerimisteks. Ühtlasi vabaneb operatsioonitubade tegevuse piiramise tulemusel personaliressurssi täiendava intensiivravi osakonna avamiseks,» rääkis Kotsar.

Piiramine puudutab plaanilist haiglaravi ootavaid patsiente. Selle, millisel erialal ja milliste patsientide ravi edasi lükatakse, vaatab iga nädal üle erinevate erialade esindajatest koosnev komisjon. 

Operatsioonide järjekorras olevate patsientidega võtavad ühendust kliinikumi töötajad. «Me kõik loodame, et olukord normaliseerub ühiskonnas võimalikult ruttu ning et ravi oleks tagatud kõikidele patsientidele, mitte ei tähendaks ravijärjekordade pikenemist. Kaks kolmandikku haiglaravi vajavatest patsientidest on vaktsineerimata, mistõttu paneme inimestele südamele vaktsineerimise olulisust. Vaid kõik koos panustades saame vähendada koormust tervishoiusektorile,» rõhutas ravijuht Kotsar.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles