Lapsevankriga kärutajad otsivad autode eest paopaika surnuaialt (2)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Titade salajane kohtumispaik Raadi kalmistu. Et paljud tänavad on remondis ja liiklus seetõttu suunatud kõrvalteedele, leiavad paljud lapsevanemad tee surnuaeda, kus võsukestega rahus, vaikuses ja turvaliselt värsket õhku hingata.
Titade salajane kohtumispaik Raadi kalmistu. Et paljud tänavad on remondis ja liiklus seetõttu suunatud kõrvalteedele, leiavad paljud lapsevanemad tee surnuaeda, kus võsukestega rahus, vaikuses ja turvaliselt värsket õhku hingata. Foto: Sille Annuk

Suur murekoht Tartus lapsekäruga jalutajatele on kõnniteed ja nende seisukord. Nurinat on kostnud kõigist linnaosadest ning kui heita pilk linnavalitsuse kodulehel rubriiki «Ametnik vastab», näeb sealgi hulganisti jalgsi liikujate esitatud küsimusi teede korrashoiu teemal.

Olude sunnil on paljude värskete lapsevanemate populaarseks jalutuspaigaks saanud Raadi kalmistu, mis on hinnas siledate ja ohutute teede poolest. Samuti on see linnas üks väheseid kohti, kuhu automüra ei ulatu.

Asudes vankriga kesklinnast rahupaiga poole teele, tuleb aga enne sihtpaika jõudmist ületada mitmeid takistusi. Paljud tänavad on teetööde tõttu ülekoormatud, kõnniteed teeservas pahatihti ei olegi ja käru tuleb lükata mööda kruusast teeserva, püüdes end võimalikult pisikeseks teha, et lakkamatule autovoole mitte ette jääda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles