GALERII Uhiuut Vaksali kergliiklussilda väisas täna üle kahesaja spordisõbra

Copy

Täna kogunesid sajad spordisõbrad erinevate sõiduvahenditega viiendat korda toimuvale rahvaspordiüritusele Sõprade Sõit, mille käigus läbiti erinevaid distantse Tartu linna ja linnaümbruse kergliiklusteedel. Muu hulgas avati sõitjatele ka uus Vaksali kergliiklussild. 

Sõprade Sõit andis osalejatele valida kolme distantsi vahel (35 km, 60 km ja 100 km). Sportima oli tulnud igas vanuses huvilisi, mõned rullsuuskadel, teised rulluiskudel, jalgrattal või isegi tõukerattal. 

Ürituse peakorraldaja Vahur Teppan rääkis, et idee hakkas idanema siis, kui Tartusse tekkis juurde aina rohkem uusi kergliiklusteid. «Mina näiteks avastasingi Annelinnas ühe huvitava lõigu ja neid tuli pidevalt juurde. Siis tekkiski idee, et miks mitte teha inimesed nende teedega tuttavaks spordiüritusel,» selgitas Teppan.

Avastamist kõigile

Tema sõnul on mitmed osalejad avastanud sõitmiseks selliseid kohti, mida varem ei teadnud. «Näiteks 35-kilomeetrine rada kulgeb ainult mööda kergliiklusteid ja paljud ei teagi, et linnaosade vahel nii hästi liikuda saab,» tõdes Teppan.

Raja läbimise kiiruse sai iga osaleja valida oma võimete järgi, kõige pikemal rajal oli üks tempogrupp ratturitele, üks rullsuusatajatele, seevastu lühematel distantsidel oli valikus rahulik, kesmine või hoogne tempogrupp. Grupijuhtide hulka, kes sõidugruppe eest vedasid ja juhendasid, kuulus tippsportlasi ja asjatundjaid, näiteks oli kohal triatleet Ain Alar Juhanson, rattatreener Rene Mandri, suusatreener Jaak Teppan ning TÜASKi juht Gert Prants.

Sõprade Sõit oli omapärane ka seetõttu, et tõi kokku ratta- ja suusasõbrad. Kui rattaspordile tähistab praegune periood hooaja lõppemist, siis suusatajad just alustavad treeninghooaega.

Täna sõitsid ratturid esimest korda üle Riia tänava kulgeva Vaksali kergliiklussilla, mis hommikul spordisõpradele avati ja õhtul taas suletakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles