Tartlanna teenis bikiinifitnessis Euroopa suurvõistlusel neljanda koha

Lenel Karu
, reporter
Copy
Annika Luik (vasakult teine) teenis Master bikiini kategoorias vanuseklassis 35+ neljanda koha ning pääses kuni 169 cm pikkuste osalejate kategoorias poolfinaali.
Annika Luik (vasakult teine) teenis Master bikiini kategoorias vanuseklassis 35+ neljanda koha ning pääses kuni 169 cm pikkuste osalejate kategoorias poolfinaali. Foto: Erakogu

Sel nädalavahetusel esindas Eestit bikiinifitnessis IFBB (International Federation of BodyBuilding) sarja võistlusel Luxembourg Bellux Cupil tartlanna Annika Luik, kes teenis 200 osaleja seast kõrge neljanda koha.

Annika Luik osales bikiinikategoorias vanuseklassis 35+ ning kaotas kolmandale kohale vaid ühe punktiga. Lisaks osales ta kuni 169 cm pikkuste võistlejate kategoorias, kus laval käis 18 kaunitari. Luik jõudis poolfinaali. 

Bikiinifitnessi võistlustega kaasneb nagu ka teistel spordialadel pikk ettevalmistus. «Rangele dieedile ja treeninguprogrammile tuleb minna juba neli kuud enne võistlust. Enesetunne aja jooksul muutub ja mida väiksemaks jäävad toiduportsud ning suuremaks läheb treeningukoormus, seda pingelisem on olukord tavaelus,» selgitas Luik.

Elukaaslasest treener

Luige treener ja toetaja on Tartu spordiklubi Corsagym eestvedaja, tema elukaaslane Gert Goršanov, kes on aastaid tegelenud kulturismiga. Luik muigas, et kõik päevad pole trennides alati vennad. «Eks glamuursete piltide ja ilusa vormi taga peitub ka üsna palju kraaklemist,» ütles ta. 

Annika Luik on võistlemas käinud juba kolm aastat ning valmistub praegu novembris toimuvaks MMiks.
Annika Luik on võistlemas käinud juba kolm aastat ning valmistub praegu novembris toimuvaks MMiks. Foto: Erakogu

Tegelikult oli see võistlus ettevalmistus Hispaanias 3.–8. novembrini toimuvatele maailmameistrivõistlustele. «Luksemburgi etapp oli eelsoojendus, et saada kätte lavatunnetus ja treenida toimetulekut lavaeelse närviga. Kuigi olen võistelnud juba kolm aastat ehk kuus hooaega, on lavale astumine siiski alati pingeline, sest nii sportlased kui ka kohtunikud vahetuvad iga võistlusega,» tõdes ta.

Luige treener ja elukaaslane Gert Goršanov vaatab pidevalt üle tema treeningud ja harjutused, aga toitumises nõustab teda Portugali treener Mauro Goelho. «Suurimaks inspiratsiooniks on mulle aga Portugali treeneri tiimi kuuluv prantslanna Allison Testu. Ise soovin iga võistlusega olla laval parim versioon endast,» lisas Luik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles