Elva vald tunnustas silmapaistvaid ettevõtjaid

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Laureaadid Elva valla spordijuht ja Elva miljoni idee autor Madis Šumanov (vasakul), Estover Piimatööstus OÜ Kaarlijärve Meierei tootmisüksuse juht Lii Isup ja Heko Põld OÜ juht Heino Kõrgeperv.
Laureaadid Elva valla spordijuht ja Elva miljoni idee autor Madis Šumanov (vasakul), Estover Piimatööstus OÜ Kaarlijärve Meierei tootmisüksuse juht Lii Isup ja Heko Põld OÜ juht Heino Kõrgeperv. Foto: Merilyn Säde

Eile õhtul tunnustati Võrtsjärve ääres Mõrrakuuris Elva valla ettevõtjaid neljas kategoorias: aasta maaelu arendaja, särav startija, aasta arendusprojekt ning aasta turismitegu.

Elva abivallavanem Kertu Vuks rääkis tänusündmusel, et vallavalitsus on uhke kõikide ettevõtete üle, kes pandeemia kiuste on suutnud oma tegutsemist jätkata. Samuti tõdes ta, et keerulisest olukorrast olenemata on uusi ettevõtteid juurdegi tulnud. 

30. septembrini, mil kuues kategoorias kandidaate sai esitada, laekus komisjonile kokku üheksa nominenti.

Siiski jäi kahes kategoorias auhind välja andmata, sest aasta ettevõtja aunimetusele esitatud kandidaadid ei vastanud statuudis välja toodud tingimustele ning aasta tööandja arvestuses ettepanekuid ei esitatudki. Nii jagati sedapuhku auhinnad välja neljas kategoorias.

Aasta maaelu arendaja tiitli pälvis Heko Põld OÜ. Abivallavanem Kertu Vuks ütles, et tiitel otsustati anda just neile põhjusel, et nad on panustanud Elva valla tegevustesse ja valla elukeskkonda. Seda enam, et kuigi ettevõte tegutseb väljaspool linna piire, on suudetud linna tuntust tõsta.

Särava startija aunimetus anti kohvikule Kooki Tahad?. «Meie arvates leidis kohvik kiiresti oma niši ja nad on tõstnud Elva valla tuntust. Peale selle on nad kohalike elanike ja külastajate seas populaarne koht ning nad arendavad pidevalt ka oma tootevalikut,» põhjendas Vuks.

Aasta arendusprojekti tiitel anti sel aastal Estover piimatööstus OÜ-le. Vuksi sõnul said valiku tegemisel määravaks ettevõtte viimastel aastatel tehtud suured arendused. Sealhulgas rajasid nad Elva valda biogaasijaama. 

Aasta turismiteo aunimetuse pälvisid sihtasutus Elva kultuur ja Sport Elva kogukonda liikuma kutsuva algatuse «Elva miljon» korraldamise eest. «Tegemist on algatusega, mis on toonud liikuma väga palju inimesi ning andnud koroonakriisis vajalikku inspiratsiooni värskes õhus liikumiseks, et jõuda üheskoos eesmärgini koguda aasta lõpuks kokku miljon aktiivset kilomeetrit,» rääkis Vuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles