Sügisvaheaeg pakub õpetajatele haridusfestivali sündmusi

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Festivali programmi on koostanud Tartu haridusasutuste töötajad, kes enamasti astuvad üritustel üles ka koolitaja rollis. Pildil 2019. aasta haridusfestival.
Festivali programmi on koostanud Tartu haridusasutuste töötajad, kes enamasti astuvad üritustel üles ka koolitaja rollis. Pildil 2019. aasta haridusfestival. Foto: Erakogu

Eile algas registreerumine 26.–28. oktoobril toimuvale Tartu haridusfestivalile, mis tänavu kannab nime «Koosõppimise kunstid» ning kus haridustöötajad ja valdkonna huvilised saavad keskenduda õpiringi laiendamisele nii linnaruumi kui ka tavapäratutele koosõppimisvõimalustele.

Selle aasta haridusfestivali peakorraldaja Tartu Kivilinna kooli direktor Karin Lukk sõnas, et õpetajaid ning hariduse huvilisi ootavad ees kolm põnevat ning tihedat päeva. Planeeritud on ligikaudu 70 õpituba ja muud üritust, mis pakuvad võimalusi nii arendavaks aruteluks kui ka praktiliseks koostegutsemiseks. Ta lisas, et festivali rikastavad loovas vormis õpitegevused, alates käsitööst ja loovmängudest kuni põgenemistubadeni.

Vaatluse alla võetakse näiteks psühholoogia, õppija tähelepanu hoidmine ning arengut toetavad uskumused. Samuti saab põnevat teada uudsematel teemadel, nagu seda on coaching ja maailmamuutev mentorlus.

Õpitubade kõrval on igal pärastlõunal võimalik vaadata Elektriteatris harivaid filme. Igale festivalipäevale panevad aga punkti juba traditsiooniks saanud ja armastatud meelelahutusüritused, nagu Vene laulu festival, Tartu Karlova kooli koolikoori sügiskontsert ja õpetajate klubi ehk Õ-klubi.

Selle aasta Tartu haridusfestivali kohta saab rohkem infot siit.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles