Rahvaküsitluse korraldamine keskpargi säilitamiseks jäi volikogus heakskiiduta (3)

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Droonivaade Tartu Keskpargile.
Droonivaade Tartu Keskpargile. Foto: Kristjan Teedema

Eilsel Tartu volikogu üheksanda koosseisu viimasel istungil oli ühe päevakorrapunktina hääletusel Keskerakonna fraktsiooni ettepanek korraldada keskpargi roheala säilitamiseks rahvaküsitlus, mis 14 poolt- ja 21 vastuhäälega tagasi lükati.

Keskerakonna fraktsiooni esimehe Vladimir Šokmani sõnul on eelnõu esitajate soov saada rahvaküsitlusega selgust juba mõnda aega vaidlusi põhjustava keskpargi hoonestamise kohta. Küsitluse tulemus ei oleks küll linnavõimule siduv, kuid annaks selge signaali, kas parki võib hoonestada või mitte.

Volikogu esimees Lemmit Kaplinski rõhutas, et ta kindlasti toetab otsedemokraatia võimalusi, sealhulgas hästi planeeritud rahvaküsitluste toomist linna juhtimisse. Seda eriti praegu, kui selleks on kasutada 21. sajandi elektroonilised võimalused.

Samas tõdes ta, et eelnõu vajab veel põhjalikumat arutelu ning leidis, et sellega tegelemine on mõttekam uuel volikogu koosseisul.

«Keskerakonna eelnõu ei saa toetada eelkõige sellepärast, et volikogu praeguse koosseisu aeg lõpeb otsa, kuid kõnealune teema väärib põhjalikku diskussiooni ja piisavalt aega linlaste teavitusprotsessiks – uuel volikogul on kõik võimalused nende küsimustega tegeleda,» ütles Kaplinski.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles