TV3: Otepää valla rahvas kardab rajatavat radarijaama

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader TV3 videost

Kaitseministeerium plaanib Otepää lähistele Otepää-Kanepi maantee äärde rajada õhuseireradari, kohalikud aga kardavad, et see hakkab nende tervist mõjutama.

Millal töö lahti läheb, ei ole veel teada, kuid täna käisid ministeeriumi ametnikud vallarahvale oma plaane selgitamas, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Muuhulgas kinnitati kohalikele ka, et umbes neljahektarilisel maa-alal asuma hakkav radar tervisehädasid kaasa ei too. Radarijaam peaks tõenäoliselt kerkima Otepääst umbes viie kilomeetri kaugusele Kanepi maantee lähedale.

«Inimestel on omad hirmud, nad ei tea sellest midagi,» ütles Pilkuse külavanem Merike Tootsi. «Kuidas see mõjub tervisele, näiteks.» Tootsi sõnul kardetakse eelkõige kiirgust.

Kaitseministeeriumi esindaja Kaupo Kaasik kinnitas aga, et terviseamet on andnud radarile omapoolse kinnituse, et kiirgusohtu pole.

Otepää vallavanem Andres Visnapuu suhtus radari rajamisse positiivselt, kuid rõhutas, et kõik peab vastama nõuetele ja kuna radari näol on tegemist sidesüsteemiga, ei kujuta see endast ohtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles