Elva isamaalastel ei õnnestunud konkurente valimistelt eemaldada

Armas Riives
, reporter
Copy
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Margus Ansu

Riigikohtus kaotuse saanud kolm Isamaa erakonna nimekirjas Elva vallavolikokku pürgivat kandidaati muutsid kaebuse sisu ja esitasid kaebuse Tartu halduskohtule koos esialgse õiguskaitse taotlusega, et eemaldada neli konkurenti valimistelt. Eile selgus, et kohus jättis kaebajad ilma nii esmasest õiguskaitsest kui ka kaebeõigusest.

Isamaa nimekirjas Elva vallavolikokku pürgivad Vahur Jaakma, Mati Miil ja Maigi Keerd esitasid halduskohtule kaebuse, milles soovivad kohustada Elva valda muutma Urmas Kruuse, Kertu Vuksi (Reformierakond), Marika Saare ja Maano Koemetsa (valimisliit Sinu Elva Vald) rahvastikuregistrisse tehtud elukoha aadressi kandeid. Kaebajatele teadaolevalt ei ela need isikud tegelikult püsivalt Elva vallas, mistõttu ei ole neil õigust Elva valla volikogu valimistel kandideerida.

Kaebajad palusid kohtul kohaldada esialgset õiguskaitset ning peatada rahvastikuregistrisse tehtud elukoha aadressi kannete kehtivus ja täitmine, mille kohaselt isikute elukoht asub Elva vallas kuni halduskohtumenetluses menetlust lõpetava lahendi jõustumiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles