Tartu valiti teist aastat järjest maailma kestlike turismisihtkohtade edulugude hulka

Tartu Postimees
Copy
Autovabaduse puiestee eduloo tugevusena toodi välja kohaliku kogukonna ja turismi turvalist elavdamist keerulisel ajal läbi erinevate sektorite koostöö.
Autovabaduse puiestee eduloo tugevusena toodi välja kohaliku kogukonna ja turismi turvalist elavdamist keerulisel ajal läbi erinevate sektorite koostöö. Foto: Maanus Kullamaa

Rahvusvaheline säästvat turismi arendav organisatsioon Green Destinations ehk Rohelised sihtkohad valib igal aastal välja TOP100 kestlikud turismisihtkohad üle maailma ning tunnustab nende edulugusid. Tartu edulugu valiti parimate hulka teist aastat järjest.

Kui eelmisel aastal pälvis kõrge tunnustuse Tartu rattaringluse ja gaasibusside edulugu, siis käesoleval aastal jõuti saja parima hulka Autovabaduse puiestee lugu jutustades.

Tartu kesklinnas asuv tiheda liiklusega Vabaduse puiestee suleti juulis 2020 ja 2021 autodele ning koostöös kultuurikorraldajatega, ettevõtjatega, partnervaldadega ja teiste suvesündmustega loodi Autovabaduse puiestee, mis elavdas linnaruumi ja pakkus külastajatele põnevat programmi ja teadmisi.

Olulise osana tõstatas Autovabaduse puiestee rohkeid diskussioone keskkonna ja autostumise teemadel. Ühtlasi rakendati selle aasta üritusel esmakordselt vastvalminud Tartu linna keskkonnasõbralike sündmuste juhist ning mõõdeti ja analüüsiti otseseid keskkonnamõjusid.

Autovabaduse puiestee eduloo tugevusena toodi välja kohaliku kogukonna ja turismi turvalist elavdamist keerulisel ajal läbi erinevate sektorite koostöö. Lisaks peeti oluliseks ka keskkonnaalase teadlikkuse tõstmist ning seda, et Autovabaduse puiestee eduloost on ka teistel sihtkohtadel palju õppida ning seda on lihtne järele teha.

Väljakutsed turismi ja elukeskkonna kestlikumaks muutmises on sihtkohtades üle maailma vähem või rohkem sarnased. Rahvusvaheliste edulugude avaldamine annab hea võimaluse rääkida murekohtadest, millega silmitsi seistakse, ning inspireerib lahenduste suunas julgeid samme astuma.

Sihtkohtade esitatud lugusid hindas rahvusvahelistest ekspertidest koosnev meeskond. Eesti sihtkohtade osalemist toetab EASi turismiarenduskeskus ja programmi rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Rohelised sihtkohad on rahvusvaheline säästvat turismi arendav programm, mille eesmärgiks on säästva ja jätkusuutliku turismi edendamine sihtkohtades, kestlike turismitoodete arendamine ning rahvusvaheliste edulugude jagamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles