Enamik pihta pandud rattaid leiab varem või hiljem uue omaniku

Liisa Salekešina
Copy
Vaksali rattaparkla on üks velovaraste lemmikpaiku. Eile olid seal kõik sõiduvahendid korralikult lukustatud.
Vaksali rattaparkla on üks velovaraste lemmikpaiku. Eile olid seal kõik sõiduvahendid korralikult lukustatud. Foto: Sille Annuk

Viimase pooleteise kuu jooksul on märgatavalt sagenenud rattavargused, alates augustist on Tartu linnas kaherattalisi ära viidud poolesaja kanti. Lõuna prefektuuri varavastaste kuritegude menetlusgrupi juhtivuurija Tauno Pärli sõnul on inimesed muutunud oma jalgrataste suhtes hooletumaks: jätnud need teinekord päevadeks lukust lahti ja linnatänavale seisma.

Pooleteise kuuga varaste saagiks langenud ligi viiekümnest rattast lausa neli kadus möödunud reede ja laupäeva jooksul, kõige kallima sõiduvahendi väärtus ulatus neljasaja euroni. «Iga päev läheb keskeltläbi kaotsi üks ratas, mõnel päeval isegi rohkem,» sõnas Pärli. Rattavarguste tippaeg on tavaliselt suvi, mil kaherattalistega ollakse rohkem liikvel, uurija sõnul on eriskummaline, et varguste laine ulatub nii kaugele sügisesse.

Rattavargal võivad olla käärid või tangid taskus, aga tavaliselt lähevad nad kergema vastupanu teed, hoiatas juhtivuurija Tauno Pärli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles